top of page

Vi gör om det! 28/9 - U16 och Griffins på hemmaplan!

Uppdaterat: 24 sep.

Den 21 september bjöds vi på oerhört spännande amerikansk fotboll på Kristianstad IP! Med U15 laget i grunden och flera 08or gavs fina matchförutsättningar och träning med Limhamn Griffins. Till detta tillfälle tillkom förstärkningen eftersom spelet med U16 för en gångs skull inte krockade med någon U19 match. Laget var taggat på att få ta litet revansch! Nu på lördag 28/9 är det dags igen och då hoppas vi att ännu fler kommer och hejar på oss. Även denna gång finns möjlighet för 08orna att vara med då U19s match blivit inställd. Sammandrag 21 september

Matchen präglades av mycket springspel med flera spektakulära löpningar från både lag. Predators hade ledningen hela matchen intill sista minuten. En blockering av en Extra poäng-spark räddade till slut ett oavgjort resultat, 32-32. Efteråt var alla överens om att detta var årets mest spännande träning.

Predators börjar med offense och redan i första spelet efter kick return slog Mike till som RB och sprang mer eller mindre hela planen för sitt första TD för dagen. Extrapoänget satt också. 7-0. En skön känsla.

Defense motar ett taggat Griffins som tar sig fram med springspel. Många bra insatser bla Julius, Mike, Adam, Yarek, Otto, Albin mfl...

Offense: bra långpass till Ayham, springspel och sen måste vi punta

Defense: Gustav o Julius tacklar, det blir tvärstopp i mitten. Bra teamwork sen av Arvid mfl. Griffins lyckas med ett långt spring, men gör fumble i nästa och Predators tar bollen.

Offense: NU ser vi en överraskning! Yarek som QB och han gör ett långt spring i mitten! Lysande fyndigt! Tyvärr flagga för holding, men Yarek kör ett spel till och tar en del yards! I följande spel kör Kristian RB och tar ytterligare yards. Dock når vi inte fram till fyra nya, utan puntar.

Defense: Bra defense och Griffins får bara 4 spel.

Offense: Nu får Mike utrymme och gör en lång löpning och sätter TD. Extrapoängen sitter också av Ayham och 14-0 till Predators!

Defense: Griffins gör en del passmissar denna drive och det händer inte mycket, puntar..

Offense: Bra långpass av Aaron som studsar hos receivern, springspel funkar, nästa långpass täcks bra av Griffins.. punt får det bli.

Defense: Här är det många som tacklar o bra team work! Adam, Mike, Julius, Albin.. Sen kommer en bra pass som Griffins nr 6 lyckas ta trots störning och han springer in TD, och de sätter xpoängen. Nu 14-7.

Lång offense: Nu ser vi Yarek som QB igen och han gör två långa springspel o tar många yards! Sen flera springspel med Viktor, Mike o Yarek. Bra pass till Kristian och det avslutas med en Suverän TD pass av Aaron till Ayham i Endzone, o fin catch. xP sparken blev blockad. 20-7. Offense: Griffins får till ett långt spring som Mike supertacklar - och Griffins tar sig nära EZ efterhand. En pass nära EZ gav TD och nu står det 20-14. Mike sprang in en TD på en kick return, trodde vi -men det blev bortdömt för block in the back. Offense: Nu började Predators på egen 20 yards linje! Vi kommer inte riktigt fram utan det blir punt. Defense: Passarna stämmer inte för Griffins och de puntar vid egen 25 yards linje. Mike gör suverän retur och springer tillbaka med bollen till samma 25 yardslinje .

Tyvärr fick laget inte chans till något offense spel före paus... Slut första halvlek.

 

Defense: Griffins börjar andra halvlek bra, bland annat för att de lyckades ta sig ända fram till Predators 20 yardslinje på kick return. Defense har sen bra teamwork i flera spel- Albin, Julius, Adam, Calle, Arvid mfl . Gustav tacklar flera spel. Så luras Griffins - alla går på RB men QB springer in ett TD. Nu 20-20. Spännande värre! Offense: Så gör Mike en löpning över nästan hela planen IGEN, och stoppas väldigt nära EZ. Yarek gör sitt springspel i nästa och sätter TD! xP-sparken blir blockad igen och nu har vi 26-20.

Defense: Yarek och Calle tar allt i mitten några spel, o Julius med. Griffins RB Mia som tar någon yard i varje spel slår till med 20 yards på en gång o Mike avslutar här. Nu har de inte långt fram och QB sätter TD och det är återigen lika på 26-26. Det var nog i denna driven som allt stämde för dem. Deras spel verkade gå precis som tänkt och de grävde fram 4 nya tills de var framme. Nästa offense och defense är lika intensiva och det är bra spel! Otto avslutar några spel här -och många andra bra insatser. Åter offense: Mikes tur igen och han sätter sin tredje TD. 32-26, springer från egen 42y. Strålande! Xtrapoängs sparken blir blockad igen! Nu är det vansinnigt spännande då det är knappt 2 minuter kvar, Griffins har offense och 4 nya och ca 30yards att gå. Denna offense blev det nog inget dock, Predators defense håller undan jättebra! Griffins tog inte många yards när de stötte på Calle och Yarek i mitten. .. spelet går fram och tillbaka och senare när det är 15 sekunder kvar och de har ca 1-2 yards att gå så sätter de TD! Nu står det 32 lika och om Griffins sätter extrapoängen så vinner de! ... Extrapoängssparken blir BLOCKAD MED BESKED! Den här mest spännande träningen någonsin slutar 32-32! Pust, nu andas vi ut litet. Coach Andre hälsar med dessa ord: Vi i staben är stolta över spelarnas insats! Och sen vill jag speciellt tacka alla 08or som gjorde U16 premiär samt Malte Svensson som gjorde debut som playcaller i ett gästspel som coach för defense under dagen.

Vi i publiken tackar för en riktigt spännande och rolig match att se och gratulerar till ert kämpa-resultat! Grymt jobbat! Skulle tro att ni spelare också hade en bra dag, detta var rolig football! GO PREDATORS!


Comments


bottom of page