top of page

Ny HC för Kristianstad Predators 2025

Uppdaterat: 11 okt.

Det är ett stort nöje för oss att presentera vår nye HC för Kristianstad Predators 2025 Herrlag - Christian Glasnovic. Christian kommer från Sjöbo med en bakgrund hos Ystad Rockets.


"Coach Glasso" var med Predators 2024 när vi tog steget upp till Superserien, med rollen Special Teams Coordinator.  Det har varit ett mycket lärorikt år där jag har även fått jobba med honom i U19 laget under hösten.


Christian har en sund filosofi som passar den riktning som klubben vill gå. Han har en mycket pedagogisk inställning som spelarna tycker om. Han vill bygga på de grunder, värden och den filosofi som klubben bygger upp i ungdomsverksamheten.


Christian Glasnovic inledde sin resa inom amerikansk fotboll 1999, och har sedan dess etablerat sig som både en erfaren spelare och coach. Han har spelat i Superserien, Sveriges högsta liga, och varit med och vunnit SM-silver på både herr- och juniorsidan. Genom åren har han utvecklat en djup förståelse för spelets dynamik och strategi, vilket har format hans ledarskap på och utanför planen.

Christian har sin bakgrund i Ystad, där han också coachat och bidragit till att utveckla amerikansk fotboll på lokal nivå. Han har varit head coach för distriktslaget Södra och för Nordic Lions, ett All-Star-projekt som han själv driver. Genom Nordic Lions ger Christian unga talanger från Norden chansen att resa till USA och få möjlighet till spel där, vilket öppnar dörrar för deras framtida karriärer.

Under säsongen 2024 var han Special Teams Coach för Kristianstad Predators och spelade en nyckelroll i att stärka lagets special teams. Nu har Christian fått uppdraget som Head Coach för Predators, med målet att återföra laget till deras tidigare framgångar.


För Christian är lagandan den högsta prioriteten. Hans coach filosofi bygger på att varje spelare ska utvecklas som individ, inte bara på planen utan även personligt. Han strävar efter att skapa ett sammanhållet lag där varje spelare känner sig motiverad att prestera sitt bästa. Genom att fokusera på personlig och individuell utveckling, både mentalt och fysiskt, hoppas han lyfta Predators tillbaka till våra framgångsrika dagar.


Med en stark tro på disciplin, samarbete och personligt ansvar är Christian Glasnovic fast besluten att bygga en vinnarkultur inom Kristianstad Predators.

Välkommen som Predators Head Coach!

Christian med coach Tyson och Tobias tillsammans med U19 säsong 2024. /Tyson Guillen, Klubbchef

Comments


bottom of page