top of page
webmaster41746

Predators segrar i andra halvlek

Uppdaterat: 3 dec. 2023

I en imponerande vändning lyckades Kristianstad Predators ta segern, tack vare en exceptionell prestation i den andra halvleken. Lagets tränare, Shane Mosher, uttryckte sin enorma stolthet över spelarnas uthållighet och beslutsamhet.

Under klar himmel på Kristianstad fotbollsarena var scenen inställd för en fängslande lördagseftermiddagsmatch mellan Predators och deras på papperet svagare motståndare, AIK. Men det besökande laget hade andra planer och frustrerade Predators offensiva strategier med en stark defensiv uppvisning. Trots hemmalagets svårigheter att skydda sin quarterback, Myron Norfleet, som befann sig tätt bevakad och inte kunde frigöra sig, stod matchen fortfarande mållös efter den första kvarten.

I den andra kvarten tog AIK initiativet och utnyttjade sina möjligheter genom att säkra två field goals tack vare den skicklige Victor Olofsson. När lagen gick till omklädningsrummet inför halvtidsvilan låg Predators under med 0–6, och deras offensiv hade ännu inte kommit igång. Deras svårigheter illustrerades av problem att ens penetrera AIK:s planhalva, och de lyckades bara med en framgångsrik spel under hela den första halvleken.

Men när den andra halvleken inleddes visade Predators ny energi, inspirerade av Adam Torstenssons insatser. Efter flera försök banade Torstensson väg för Predators genombrott, där Norfleet dirigerade fram lagets första touchdown från tvåyardslinjen. Norfleets efterföljande tvåpoängskonversion sköt hemmalaget till ledning med 8–6.

Mosher hyllade Norfleets exceptionella uthållighet och noterade att quarterbacken hade kämpat mot sjukdom. Det faktum att Norfleet ändå kunde leverera en enastående prestation talade volymer om hans karaktär och förmåga som spelare.

Matchen hamnade sedan i ett dödläge fram tills de sista fyra minuterna, när AIK lyckades ta sig in i målområdet och återta ledningen med en touchdown. Men Predators skulle få sista ordet. Med sekunder kvar på klockan dirigerade Norfleet fram ännu en touchdown och säkrade en spännande seger för sitt lag. Med Adam Torstenssons tvåpoängsspel i slutet blev slutresultatet 16–12.