top of page

Summering av U17 Dukes 2024

Det blev som alltid en intensiv helg i Skövde! Vi fick fint väder och alla var väldigt taggade på att spela! Inställningen var att det skulle bli roligt att spela mot lag som vi inte möter så ofta - även om det blir tuffa matcher.

Elton, Mike, Tobbe, Albin, Otto, Gustav "Tank", Elias, Melvin, Viggo, Martin, Elliot, Isac "Angel", Dante, Erik, Oscar, Isak, Yaroslav (Yarek), Amos, Leon, Max, Ognjen (Oggy), Sorin, Emilio och Calle

Fredag 2/8: Första matchen gick mot Carlstad Crusaders.

Killarna spelade kanon och i princip allting verkade fungera! Det märktes att laget var samspelt och hade roligt.

Ska direkt nämna att kickar och snappar satt där de skulle under hela turneringen - bra jobbat!

Predators började med Defense. Crusaders jobbade fram yards och fick en lång första Offense drive, hela 13 spel! Defense lyckades dock trycka bort Crusaders som hade flera chanser nära EZ. Vår första Offense började alltså nära egen EZ och andra passen hittade Oscar som sprang hela planen och satte första TD. x-poäng missades, så 6-0.

Vid kickoff tar Amos bollen från Crusaders och springer direkt in en TD till, följt av 2 xp av Emilio. 14-0.

En lång kick och stoppad return gav Crusaders lång väg att gå. 9 Defense spel följde där många gjorde bra insatser!

Offense : Många av spelen denna drive avslutades av Emilio eller Calle och mycket riktigt gjorde Emilio ett TD och xP till. 22-0.

Defense fortsätter att storspela tillsammans och hålla nollan! Mike gör en pick och bollen till oss. Sista Offense driven blev inte lång, Mike tog en bra pass och sprang orörd hela planen till TD. xP gick inte in och matchen slutade alltså på 28-0 till Predators. Det var en rolig match att se!

Lördag 3/8, två matcher idag - AIK och Tyresö

AIK 12.00: Det här var en match som det känns som att vi kunde ha gjort mer av. Marginalerna var helt klart på AIKs sida. Det var också rätt mycket flaggor den här matchen. Predators börjar med Offense. Emilio, Calle och Oscar flyttade med allas hjälp fram laget under några spel. I sjunde spelet gjorde Viggo TD genom en bra pass till EZ! Oscar sprang in xP.

Defense fick mycket tryck på sig, Mike, Amos, Martin, Elias, Dante och alla jobbade hårt men till sist lyckades AIK med att göra TD samt xP även i sin första drive. Sen blev det poänglöst ett tag tills AIK satte sin andra TD/xP.

Vår sista Offensedrive blev 10 spel där vi når fram till EZ och trycker på rejält , bla med Tank som RB :) Yarek gör en safety! -men i övrigt står AIKs defense emot. Resultatet blev retfulla 12-10 till AIK.

Tyresö 18.00

Bra spelschema, skönt med några timmar emellan. Killarna kändes taggade att möta Tyresö. Inställningen var att vinna - vi vann ju mot TRC i seriespelet så det kändes definitivt inte som någon omöjlighet. OM vi skulle lyckas vinna med mer än 4 poäng så skulle det bli finalspel... dock hade Tyresö förstärkt laget litet sen sist.

Well, det blev faktiskt sämsta möjliga start då en lucka gav Tyresös snabbe nr15 chans att springa in TD längs utsidan direkt på kick return. Efter det gick det sådär i de följande spelen, vi hittade inte riktigt in i matchen i början. Det gick ömsom upp och ömsom ner i matchen, men Tyresö ledde hela tiden. De gjorde en interception, senare gjorde Yarek en. Calle sprang in en TD och Emilio fick in xP.

I andra halvlek stod Predators med flera försök nära EZ och tryckte på för poäng. Det låg inte långt borta men TRC lyckades försvara. (litet som läget var i Crusaders matchen när de inte kom igenom mot oss)

Laget kämpade in idet sista! Slutresultatet blev 24-8 till TRC. Poängskillnaden gjorde nu att vi halkade ner i listan och söndagens placeringsmatch blir om 5-6 plats.


Söndag 4/8, Wäsby Warriors

Predators började med Offense, som blev kort då Wäsby gjorde interception. Defense försvarade väl i sin tur, många gjorde fina insatser här.

I nästa offense drive tar Emilio TD och xP - även här är många bra insatser. Vid följande kick gör Oggy interception! I nästa spel tar Oscar en pass o springer in andra TD. xP missas. Ställningen är 14-0. i andra halvlek är det mycket flaggor ett tag. På defense jobbar Albin, Elias, Yarek, Mike, Amos mm hårt. Wäsby lyckas med en TD och xp. 14-8 nu. Amos tar en kort kick och offense är på! Efter ett par spel tar Oscar en pass och springer in Predators tredje TD, och Calle gjorde xP.

Några defense spel till med bland annat interception av Dante.. sen var matchen slut och det blev en vinst att glädjas åt på bussen hem :) Skönt att sluta på topp! Resultat blev 22-8 till Predators, och 5 plats i turneringen. Avslutningsvis - Bra kämpat killar! Ni är ett riktigt fint lag! Tack till alla som gjort helgen möjlig! Coacher och lagledare och föräldrar och alla! -Ingen nämnd, ingen glömd!

Comments


bottom of page